Van, amikor csodás dolgok történnek....

Nagyszerű összefogásról és önzetlen segítségről adhatok hírt. Intézményünkbe a Trilak cégtől festékadomány érkezett. A lehetőséget a kollégium takarítónénije, Elek Judit találta, aki nem egyszerűen takarító, hanem a gyerkekről gondoskodó "pótnagymama" is egyben, hisz gyakran lepi meg őket süteményekkel, lángossal és segíti a pedagógusok és asszisztensek munkáját azzal, hogy  a kollégisták lakókörnyezetét nagyon otthossá, családiassá varázsolja. Így a nyári festési munkálatokban is részt vett, szekrényeket festett, falat és egy lemosható falvédőt is a teakonyhába. Ekkor tűnt fel neki, hogy milyen jó lenne, ha a kollégiumban az összes szekrény, ajtó szép új színes festést kaphatna. 
Egyszóval Judit néni  megtalálta azokat a segítőket a TRILAK munkatársai személyében, akik a tervek valóraváltásában segíthetnek. Ez után hivatalos levelezés kezdődött a TRILAK részéről Bartha-Szabó Enikő marketing igazgató, majd munkatárásával, Ádám Enikővel, akik készségesen állították össze a jelentős adományt, mely sok színes zománcfestéket, de fehér falfestéket és színezőpasztákat is tartalmaz. És ami, ennél is több, az egész adomány elszállítását is megszervezték Pécsre Horváth József munkatársuk segítségével. Innen már könnyű volt Szentlőrincre juttatni a festékeket, ahol nagy örömmel helyeztük el őket. 

Folynak a tervezgetések, mikor, mit milyen színűre fogunk varázsolni velük. Amint elkészülünk, örömmel hírt adok arról is.

Hála és köszönet a TRILAK munkatársainak, Elek Juditnak és Káhlesz Mártonnak.