Tehetségkutató délután

Két év online megrendezés után már nagyon vártuk, hogy idén végre "élőben" találkozhassunk tankerületünk kettős különlegességű, azaz tehetséges és sajátos nevelési igényű tanulóival. Nagy örömünkre 39 tanuló volt a vendégünk, összesen kilenc intézményből: A Szentlőrinci Általános Iskolából, a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskolából, a Szabadszentkirályi, a Királyegyházi, a Bükkösdi, a Somogyapáti, a Sellyei, a Szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolából és természetesen tőlünk az EGYMI-ből érkeztek. Mindannyian nagyon felkészülten és lelkesen álltak a megmérettetés elé. A rendezvény zsűrijében köszönthettük a zsűri elnöke szerepben Dr. Reményiné dr. Csőke Katalint, akinek ezúton is köszönöm a megtisztelő részvételét és segítségét!
A rendezvény szervezője és lebonyolítója Tóthné Csatahelyi Gyöngyi és Rékai János  voltak, akik a tavasz hangulatát varázsolták aulánkba somvirággal, kakukkfűvel, tehetséges tanulóink megnyitó énekével és még finom tavaszi illatokkal is.

A Tehetségkutató Délutánon következő eredmények születettek:

Vers és próza kategóriában:
1. hely megosztva: Jakab Klaudia 4. osztályos tanuló Sellyei Kiss Géza Ált. Isk. tanulója, Csorba Brendon 1. osztályos tanuló, Balogh Titanilla 1. osztályos tanuló, mindketten a Szentlőrinci EGYMI tanulói között.
2. hely megosztva: Sárközi Patrícia 4. osztály Szentlőrinci EGYMI, Bogdán Adrián 1. osztály , Szentlőrinci Egymi,

3. hely megosztva: Bérces Péter 1. osztályos tanuló Szentlőrinci Általános Iskola tanulója és Kovács Nóra Léna 2. osztályos tanuló Szentlőrinci EGYMI tanulói között.

Zene kategóriában:

  1. hely Kun Vanessza 6. osztályos tanuló Szentlőrinci Egymi

  2. 2. hely Kun Vanessza és Mihály Brigitta 6. és 7. osztályos tanulók furulya duója kapta , mindketten a Szentlőrinci EGYMI tanulói

  3. hely: Orsós János 4. osztályos tanuló a Szentlőrinci AMI Szabadszentkirályi intézményegységének növendéke

Különdíjat kapott a Szentlőrinci EGYMI Synergos zenetársulata

Ének kategóriában:

  1. helyen Horváth Martin 4. osztályos tanuló és

  2. 2. helyen Varga Vivien 7. osztályos tanuló végzett mindketten a Somogyapáti Általános Iskola tanulói

Különdíjat és 1. helyezést kapott Vogh Jázmin és Bogdán Virginia alkotta tánc duó, mindketten a Szabadszentkirályi Zsigmond Király Általános Iskola 4. osztályos tanulói.
A zsűri külön díjban részesítette a Sellyei Kiss Géza Általános Iskola 7. osztályos tanulóit: Vass Zoltánt és Orsós Eugéniát nagyszerű jelenetükért.

Rajz kategóriában összesen 108 pályamű érkezett, melyek közül kiemelt különdíjjel jutalmazta a zsűri Kiszt-Déri Johannát, Smudla Mátét a Szentlőrinci AMI növendékeit és Kerék Tímeát a Szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola tanulóját, gyönyörű és igényes alkotásaikért. Különdíjjal értékelte a zsűri Grim Dorina 4. osztályos tanulót , a Királyegyházi Általános Iskolából, Balogh Natália 8. osztályos és Orsós Klaudia 7. osztályos tanulókat a Szentlőrinci EGYMI-ből. Elismerő oklevelet kaptak szép rajzaikra: Kollár Nikolász a Királyegyházi Általános Iskolából, Bogdán Bianka 4. csoportos , Győző Kristóf és Sáfrán Rebeka 6. csoportos, Jónás Patrícia 5. osztályos, Kun Vanessza 6. osztályos, Balogh Titanilla 1. osztályos, Madarász Zente 1. osztályos, Szávics Szabolcs 4. osztályos, Tyukodi Anita 8. osztályos és Engler Lara 2. osztályos tanulók a Szentlőrinci EGYMI-ből.
A gyerekek tehetséggondozását és felkészítését a következő pedagógusok végezték, köszönet és elismerés áldozatos és eredményes munkájukért:
Majláth Zita, Kissné Savanyó Andrea, Vucskics Anett, Királyné Karancsi Csilla Mónika, Takács-Vigh Mónika, Hunyadi Eszter, Nyakáné Maár Zsuzsanna, Fürstenhoffer Kitti, Bíró Lászlóné, Bíró Sándorné, Dudás Vivien, Tóthné Kiss Zsuzsanna, Tóthné Csatahelyi Gyöngyi, Tóth Beáta, Gazdag Éva, Kispál Adrienn, Szabó Klára, Rékai János, Kiss Blanka.

A fotókért köszönet: Tóth Beátának és Kácsorné Heider Anikónak.

     

További fotók: intézményünk face csoportjában