Szakmai nap

Idei Szakmai napunkat a vizualitás témakörében rendeztük meg. A tankerület nyolc integráló általános iskolájából érkeztek kollegák rendezvényünkre.

Káhleszné Krémer Ildikó a rendezvény megnyitása után  tájékoztatást adott vendégeinknek a sajátos nevelési igényű tanulók sikeres integrációjának feltételeiről, a vizuális részképességfejlesztés fontoságáról https://prezi.com/cgzmibdl7dhx/sajatos-nevelesi-igeny/. Ezt követően Szabó Klára a látássérüléstől és annak pedagógiai konzekvenciáiról beszélt.

Workshopunkon részképesség-fejlesztő feladatokat, fejlesztőjátékokat ismerhettek meg vendégeink a vizuális differenciálás, vizuális figyelem, vizuális emlékezet és diszkrimináció témakörében, valamint érzékenyítő feladatokat oldhattak meg a vállalkozó kedvű érdeklődők. A bemutatót Tóthné Csatahelyi Gyöngyi, Gazdag Éva, Tóthné Kiss Zsuzsanna, Dr. Bárány Sándorné, Goják Melinda, Nagy-Bognár Dóra, Pappné Lankó Lilla, és Szabó Klára vezette.

Ezután került sor a bemutató tanóra-részletekre. Három tanulócsoportban tekinthették meg a pedagógusok a korábban tárgyalt részképességek fejlesztésének lehetőségét a gyakorlatban egy-egy tanórán.

Az 1-2. osztályban Tóthné Csatahelyi Gyöngyi, a 3-4. osztályban Tóthné Kiss Zsuzsanna, a 7-8. osztályban Goják Melinda mutatott be foglalkozást.

Az órarészletek megtekintése után szakmai beszélgetésre került sor, melynek során igyekeztünk választ adni az integrációban tevékenykedő pedagógustársaink kérdéseire is.

 

 Szabó Klára

gyógypedagógus, szervező

Fotó: Tóth Beáta