A Pécsi Egyházmegye tájékoztatója a hit- és erkölcstan oktatásról

 

Várjuk a gyermekek jelentkezését hit- és erkölcstan órára!

 

 

Tisztelt Szülők! A következő tanévben is szeretettel várjuk a gyermekek jelentkezését a római katolikus hit- és erkölcstan órára. A döntéshez az alábbiakban szeretnénk rövid segítséget nyújtani. Miért jó, ha gyermekük számára a római katolikus hit- és erkölcstan órát választják?

A hit ajándéka biztos eligazodást és reményt ad a mindennapokban.

Segítséget kapnak a valódi és a hamis értékek közötti eligazodásban. Képesek lesznek jó döntéseket hozni.

Az embert egész életén át foglalkoztató kérdésekre kapnak válaszokat: Miért élek? Mi a feladatom? Hová tartok? Milyen vagyok? Milyenek a körülöttem élők? Magányos lény vagyok, vagy társas? Mit jelent a közösség? Észreveszik Isten gondoskodó szeretetét az életükben és a világban.

Megtanulják értékelni az életet annak minden örömével és problémájával. Továbbra is fontosnak tartjuk az iskolai katolikus hitoktatás mellett a fakultatív, plébániai hitoktatást, ahol a szentségekre való felkészítés és a közösségépítés intenzívebben és mélyebb tartalommal zajlik az élménypedagógia eszközeivel. A jó közösségnek megtartó ereje van! Nem kell kitalálni az utat, az egyház Krisztusban gyökerező élete felmutatja a valódi, boldog élet lehetőségét és annak értékeit. Minden diákot szeretettel várunk! Nem feltétel sem az egyházhoz tartozás, sem hogy megkeresztelt legyen a gyermek. Krisztus mindenkit hív! Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a választást segítő összeállításunkat, amit a következő linken lehet elérni:

https://pecsiegyhazmegye.hu/hirarchivum/4263-varjuk-a-gyermekekjelentkez...

A jövő tanévi találkozás reményében: Pécsi Egyházmegye Hitoktatási Iroda

Videó megtekinthető itt

Szülői tájékoztató