Pályaorientációs nap

Ebben a tanévben volt lehetőségünk először arra, hogy egy tanítás nélküli munkanap keretében pályaorientációs napot tartsunk. Jó lehetőség volt ez a felsős tanulók, és különösen a végzős diákok pályaválasztásának segítésére.

2017. november 15-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a 7-8. osztály ellátogatott Pécsre a Laterum Hotelhez, a Matro Kft.-hez, és a Sprenger Möbel Kft.-hez. Mind a három helyszínen betekintést nyerhettünk az ott zajló munkába, valamint kielégítő válaszokat kaptunk a feltett kérdéseinkre. Sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtunk. Köszönet azoknak, akik lehetővé tették ezt a tartalmas napot számunkra. (Goják Melinda osztályfőnök)

A pályaorientációs nap alkalmából az ötödik és hatodik osztállyal megtekintettük az Utam az iskolába című filmet. Ezt követően a 6. osztály tanulói párokban, illetve csoportokban érdekes és vicces feladatokat oldottak meg: anagrammákat fejtettek meg, melyek szakmaneveket rejtettek magukban; olyan családneveket ismertek meg, melyek egyben valamilyen foglalkozást is jelentenek; beszélgettünk olyan tulajdonságokról, melyek megléte elengedhetetlen a munka világában. (Hódosi Réka osztályfőnök)

A kisebbek szakmákkal kapcsolatos járékokban, konyhai tevékenységekben vettek részt. A legkisebbek pedig ellátogathattak Csatahelyi Károlynéhoz, ahol a kerti munkákkal, az őszi terménybetakarítással és tartósítással ismerkedhettek meg, illetve a helyi pékség munkáját is megfigyelhették.
Köszönet az osztályfőnököknek  és mindazoknak, aki segítették a tartalmas megvalósítást.