Nyertes NTP pályázat

 

„Mesefának ezer ága” című tehetséggondozó projekt

 

ismét támogatást nyert iskolánk tehetséggondozó tevékenysége a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából.
A Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által meghirdetett, "Tehetségközelben" - komplex tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-TEHETSEG-23-0163  pályázati azonosítón nyilvántartásba vett
"Mesefának ezer ága”
című pályázata a Támogató döntése alapján

4.812.000 FT visszanem térítendő támogatásban részesült."

A program célja a kettős vagy többszörös különlegességű, sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozó programjának megvalósítása más intézmény kortárs gyermekcsoportjának bevonásával. A Szentlőrinci Általános Iskola 2. évfolyamos diákjai és a Szentlőrinci EGYMI 3. 4. 7. 8. évfolyamos sajátos nevelési igényű tanulók együtt, integrációs formában dolgoznak műhelymunkában. A projektben a gyermekekhez közel álló területen, a meséken keresztül alakítjuk tovább, a már az előző években megkezdett támogató szemlélet kialakítását. A programban a világ különböző tájainak meséit dolgozzuk fel, érintve a természeti adottságokat, életmódot, gasztronómiát, művészeteket.

A program írói: Tóthné Csatahelyi Gyöngyi és Rékai János

A megvalósításban részt vevő szakemberek: Wirthné Zsoldos Rita, Rékai János és Tóthné Csatahelyi Gyöngyi, Kácsorné Heider Anikó, Borováczné Nyaka Mónika.