Nemzetközi hallgatói képzés

Május 2-án intézményünkben töltötte gyakorlatát hat egyetemi hallgató, akik a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi pedagógiai asszisztens képzésében vesznek részt. A hallgatók Laoszból, Vietnamból, Mozambikból, Kínából, Mongóliából, Thaiföldről érkeztek. A képzés szervezője és a hallgatók egyik tolmácsa Dr. habil. Dezső Renáta Anna PhD, a PTE BTK Neveléstudományi Intézet adjunktusa volt.

A nap első részében egy előadás keretében ismerkedhettek meg a gyógypedagógiai ellátás hazai gyakorlatával és egy kis betekintést nyerhettek az eltérő fejlődésű gyerekekkel kapcsolatos gyógypedagógiai ismeretekbe.

Ezt követően az 1., a 2., és a 3. osztályokban látogattak foglalkozásokat és tevékenyen részt is vettek azokon. Így láthatták, hogy az elméleti előadáson hallottak, hogyan jelennek meg a gyakorlatban. Majd az intézmény körbejárásával, bemutatásával megismerkedtek intézményünk nevelőmunkájának különböző színtereivel, gyógypedagógiai munkánkkal, majd konzultáció következett, ahol kérdéseket tehettek fel és egy jót beszélgettünk.

A nap élmény volt kollégáim, tanulóink és jómagam számára is. Jó volt átélni azt a nyitottságot, őszinte érdeklődést és tanulnivágyást, amellyel a hallgatók befogadták az általunk közvetített tudást. Örülök, hogy a világ különböző távoli pontján is lesznek szakemberek, akik a Szentlőrinci EGYMI-ből visznek magukkal szakmai ismereteket.

Köszönöm kollégáimnak és tanulóinknak, hogy patrnereim voltak ebben a feladatban is.