Kirándultunk Zsályaligetbe

Kirándultunk Zsályaligetbe

 

A Szociális Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ „Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése a Szentlőrinci járás 3 településén” című EFOP projekt keretében iskolánk 21 tanulója kiránduláson vett részt a Zsályaligeti Élményparkba. A résztvevőkért külön busz érkezett az iskola elé. Zsályaligetbe való érkezésünk után a gyerekek tízórait kaptak, majd a napi program pontosítása után a gyerekek különféle fejlesztő játékokon vehettek részt. Az élménypark dolgozói kísértek bennünket előre eltervezett program szerint. Nagyon szép időnk volt. Öröm volt látni a gyerekek felszabadult tevékenységét, ahogy a különféle játékokon kedvükre mozoghattak, kipróbálhatták ki mennyire ügyes, gyors, leleményes. A játékok egyaránt fejlesztették a nagymozgást, tájékozódást, egyensúlyérzéket, erőnlétet.

A gyerekek bár rendkívül felszabadultak voltak teljes mértékben betartották a közösségi viselkedés szabályait. Odafigyeltek a felnőttekre és elfogadták az Élményparkban betartandó szabályokat.

Délben meleg ebédet kaptunk, majd gokartozással, ügyességi játékokkal telt az ebéd utáni időszak.

Miután megköszöntük vendéglátóink segítségét, ismét autóbuszra szálltunk és visszatértünk az Iskolába. A buszban szinte mindenki jólesően elszundított, hiszen olyan változatos, élménydús programban volt részünk, amire ritkán nyílik lehetőségük a gyerekeknek.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Család és Gyerekjóléti Központnak, hogy lehetővé tették tanulóink számára ezt az igazán nagyszerű, fejlesztő programot.

 

Szentlőrinc, 2018. 09. 18.

 

                                                                                                                                             Dr. Bárány Sándorné

                                                                                                                                           gyermekvédelmi felelős