Intézményi protokoll 3. frissítés

"A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak és a gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése érkezéskor. A döntés értelmében foglalkoztatott, illetve nagykorú tanuló csak akkor mehet az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C). Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell."

A fenti miniszteri utasításnak megfelelően frissítésre került az intézményi protokollunk. A bejegyzésben külön kattintva olvasható.

A mai napon minden tanulónk és dolgozónk lázmérés után léphetett az intézménybe. A lázmérés gyorsan és gördülékenyen zajlott, köszönöm ennek elvégzését Gazdag László karbantartónak és Fejsze József iskolaőrnek.

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy egyelőre nincs olyan tanuló, vagy dolgozó, akit láz miatt kellett volna hazaküldeni, vagy elkülöníteni.

Köszönöm szépen mindenki együttműködését, türelmét és fegyelmezettségét. Bízok abban, hogy a szabályok betartásával és szerencsével elkerüljük a betegség megjelenését intézményünkben.

Minden jót, jó egészséget mindenkinek!

Káhleszné Krémer Ildikó

 

Intézményi Covid-protokoll 3. verzió