Hónap csoportja

Az 1. osztály elnyerte a "Hónap csoportja" címet a Boldogiskola programban február hónap során.
Szeretettel gratulálok az osztálynak és osztályfőnöküknek Tóthné Csatahelyi Gyöngyinek!

"Ebben a hónapban a megküzdési stratégiákkal foglalkozott az 1. osztály. A foglalkozást, az éppen tanítási gyakorlatát végző 4. éves gyógypedagógus hallgató vezette.
A programhoz “segítségül” hívta a gyerekek egyik nagy kedvencét Micimackót. A feladatok központi figurái a mese szereplői voltak, így a gyerekek könnyebben ment a megnyílás, mert a mese szereplőinek bőrébe bújhattak. A foglalkozáson a ráhangolódást hangulat kártyákkal történt, ahol a gyerekeknek megfogalmazták az éppen aktuális lelki állapotukat. Ezután egy kirakó következett, majd egy videóban figyelték meg Micimackó nagy problémáját, amikor a túl sok mézevés következtében beszorult egy lyukba. A videóról történő beszélgetés után a mese szereplőit keresték meg, ami után egy érdekes szabaduló szoba nevű játék következett. A foglalkozás végén a zárókörben meghallgatták a hónap dalát, ami segítette az ellazulást.
Örülök, hogy megmutathattuk ezt a programot egy gyógypedagógus jelöltnek, aki majd hasznosítani tudja a pályája során is."

Tóthné Csatahelyi Gyöngyi