Boldog iskola 2020-21

Intézményünk immár harmadik alkalommal nyerte el a Boldog Iskola címet. A címnek igyekszünk megfelelni, hiszen ebben a tanévben már minden tanulócsoportunkban zajlanak boldogságórák, melyeket az osztályfőnökök tartanak. A boldogságórákon kívül is fő célkitűzésünk, hogy tanulóink érzelmi intelligenciáját fejlesszük, segítsük őket érzelmeik felismerésében, azok megfogalmazásában és a maguk és egymás érzelmeinek megértésében. Célunk a boldogságórákkal a konfliktusok megelőzése és a békés rendezésre való képességek erősítése is. Legfontosabb célkitűzésünk az, hogy tanulóink fejlesztése az értelmi fejlesztés mellett érzelmi téren is megvalósuljon, hogy lelkileg kiegyensúlyozottabb személyiségű, boldog gyerekek és majdan felnőttek lehessenek. 

A boldogságórák anyagai elérhetők: Boldogságóráink anyaga

Néhány kép a szeptemberi és az októberi boldogságórákról a "BOLDOGSÁGFOKOZÓ HÁLA" és az "OPTIMIZMUS GYAKORLÁSA" témakörből.

 

Káhleszné Krémer Ildikó

intézményvezető

 

 

1. osztály: Boldogságfokozó hála témakör: Kinek vagyunk hálásak?

    

1. osztály: Az optimizmus gyakorlása témakör: Bízunk járvány mielőbbi végetérésében és abban, hogy utána a felszabadultabban élhetünk:

  

6. osztály: Boldogságfokozó hála: Hálaérdemrend Magyarországnak, hálásak vagyzóunk, hogy itt élhetünk

 

6. osztály: Optimizmus gyakorlása: saját tervezésú és készítésú optimista pólóban, jobban érezzük magunkat

     

 

 

4.-5. osztály Optimizmus gyakorlása: optimista póló tervezése, hogy viselője optimistábban lássa a világot, és jobb kedvre derüljön tőle.