Ballagás és tanévzáró 2024

Kedves Gyerekeink:  Léhmann Eszter, Kun Vanessza, Horváth Nelli, Sáfrán Rebeka, Máté Erik, Győző Kristóf, Majorosi János!

A mai nappal véget érnek tanulmányaitok intézményünk falain belül. Mindannyian kalandos utakon kerültetek hozzánk. Janó, Rebus és Kristóf már elsősként, Erik másodikban, Vanessza harmadikban, Nelli és Eszter hatodikban, került hozzánk. Mindannyiótokban közös az, hogy mostanra a Szentlőrinci EGYMI közösségének tevékeny, egymásra figyelő, társait és tanárait tisztelő tagjaivá váltatok. Így aztán még nehezebb elengedni benneteket, mert mindannyitokhoz megannyi emlék, szép pillanat kapcsolódik és a büszkeség érzése, amikor arra gondolok, milyen hosszú utat jártatok be, mennyit fejlődtetek.

Kedves Kristóf!

Emlékszem arra a napra, amikor édesapáddal megérkeztél, hogy majd ide fogsz járni, itt leszel elsős, mennyire kedves kisfiúcska voltál. Emlékszem, amikor Mázli kutya hatására egyre bátrábban beszéltél és milyen boldog voltál az állatterápiás órákon. Mostanra Klári néni osztályában biztonságban érzed magad és rengeteg dolgot megtanultál. Örülök, hogy ilyen szerető család vesz körül. Kívánom neked, hogy vigyázzanak rád ezután is olyan gonddal, ahogy iskolai tanulmányaid során tették.

Kedves Rebuska!

Kérlek, hogy a mosolyodat hagyd itt nekünk… Tudom, ez nem lehetséges, bár nagyon jó volna, mert akárhányszor elmosolyodtál, a környezetedben lévőknek szintén jó kedve lett és mintha valamilyen láthatatlan cérnaszállal húzták volna felfelé a szám szélét, én is mindig elmosolyodtam. Kívánom, hogy ezt a vidám, kedves lényedet őrizd meg, érezd jól magad majd új iskoládban is, kívánom, ott is mindenki mosolyogjon vissza rád!

Kedves Eszter!

Annyira igyekszel jól csinálni mindent, nagyon figyelsz, alkalmazkodsz, próbálsz mindenkivel kedves lenni; és cserébe csak annyira vágysz, veled is legyenek ilyenek a környezetedben élők. Kívánom, hogy ez a vágyad teljesüljön. Kapj olyan sok szeretetet, törődést és kedvességet, amennyit te tudsz adni. Kívánom, hogy legyenek új barátaid, áldd meg a helyed új iskoládban is.

Kedves Janó!

Tudnod kell, hogy nagyon büszke vagyok rád! Kis alsósként rengeteget küzdöttél, hogy jól tanulj. Otthon is szükség lett a te segítségedre is, és bizony ott is helyt álltál. Megkomolyodtál, tisztelettudó, kedves és nagyon szorgalmas fiatalemberré váltál, akinek a segítségére mindenki számíthat a környezetében. Nagyon köszönöm neked a rengeteg közösségi munkát, segítséget, amit az intézményért, társaidért tettél. Soha nem fogom elfelejteni, hogy kimagasló sport teljesítményeddel hírnevet szereztél intézményünknek is. Kívánom, hogy legyen lehetőséged új iskoládban is arra, hogy meg tudd mutatni, mi mindenben vagy tehetséges. Sok-sok sikert, jó barátokat kívánok neked.

 

 

Kedves Vanessza!

Sok nehézséget küzdöttél le nyolcadikig és sok sikerben volt részed. Kimagasló tanulmányi eredményeid, diákönkormányzati munkád, sportban való tehetséged, zenei, színpadi szerepléseid, meseszép, színes rajzaid, vagány kamaszlány éned, amellyel olyan sok barátot szereztél, megannyi ajándék, egy csokorra való jó, ami valójában nem ajándék, hiszen minden mögött szorgalmas és állhatatos munkád van. Sokat tettél a sikereidért, megtapasztaltad, hogy a befektetett energia megtérül. Ezt soha ne feledd el. Lesznek nehéz pillanatok, időszakok a jövőben, de kívánom neked, hogy az itt átélt sikereid adjanak neked hitet abban, hogy meg tudod csinálni! Maradj jó, és kapj sok jót, ezt kívánom neked!

Kedves Nelli!

Már hatodikos voltál, amikor hozzánk kerültél, de hamar beilleszkedtél és sok barátod lett, mert nyitott, kedves lány vagy. Szép tanulmányi eredményeid mellett a műsorokon való szerepléseidre, a zenélésedre és a csodaszép rajzaidra fogok visszaemlékezni. Kívánom, hogy új iskoládban is találj barátokra, lássák meg benned a rengeteg értéket, amellyel rendelkezel. Sok sikert kívánok neked, hogy kitűzött célodat elérd.

Kedves Erik!

Másodikosként kerültél hozzánk. Beilleszkedtél, és megszoktad, hogy elfogadnak, szeretnek és lehetnek sikereid. Nem is akármilyen sikereid, hiszen tanulmányi eredményeid szépen javultak, szinte minden tanév végén tiszta kitűnő bizonyítványt vittél haza. Lettek itt is  barátaid, megmutathattad tehetségedet szereplések alkalmával, sportban egyaránt. A gyerekek körében is tisztelet vívtál ki. Köszönöm, hogy számtalan szereplésed láttán lehettem rád büszke, köszönöm, hogy sport és tanulmányi versenyeken elért sikereiddel öregbítetted intézményünk hírnevét. Kívánom, hogy légy továbbra is sikeres érd el a célodat!

 

Gyerekeink!

Az általános iskolai tanulmányaitok sikeres befejezéséhez szeretettel gratulálok, és búcsúzóul egy közös üzenetem van számotokra, mely már az ókor óta érvényben van és ma is igaz. Herakleitosz görög filozófustól származik: „Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.” Kívánok nektek sok olyan célt, amiért érdemes lesz küzdenetek és kívánok sok sikert céljaitok eléréséhez.

                                                                       Káhleszné Krémer Ildikó

                                                                                   igazgató